System na zdrowie

MacroSoft wprowadza do oferty oprogramowanie e-HACCP wspomagające zarządzanie jakością w procesie produkcji żywności.

Wdrożenie procedur kontroli jakości zgodnych z wytycznymi FAO (Food and Agriculture Organization) oraz WHO (World Health Organization) od stycznia 2004 r. będzie obowiązywało wszystkie zakłady zajmujące się produkcją i obrotem żywnością, zatrudniające powyżej 50 osób.

System MacroSoftu wspomaga nadzorowanie tzw. krytycznych punktów kontroli, wyznaczonych podczas definiowania schematów procesów produkcyjnych. Aplikacja e-HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) ma zapewnić szybką wymianę informacji niezbędnych do utrzymania jakości produktów spożywczych. System wspomaga także proces zatwierdzania dokumentacji powstającej w trakcie produkcji i dystrybucji żywności.

Zobacz również:

e-HACCP, podobnie jak inne systemy MacroSoftu wspomagające obieg informacji, stworzono w technologii Lotus Notes/Domino.

Więcej o normie HACCP:

http://www.dekra.pl/haccp.html